Cross program je skup najkorisnijih elemenata i sredstava iz sportske i rekreativne prakse, koji vam provereno može doneti rezultate u rekordnom vremenu. Jedna od ključnih prednosti ovog programa ogleda se u pomoći u prevenciji od povreda kroz pravilno učenje tehnika izvođenja svih vežbi na treningu. Ostale prednosti se ogledaju kroz osetno povećanje energetskih kapaciteta, povećanje mišićne snage i agilnosti, povećanje gipkosti, ostvarivanja bolje telesne kompozicije i pravilnog držanja, zdravijeg pristupa životu, lakšeg obavljanja svakodnevnih aktivnosti, veće motivacija, veće inspiracije na svakom treningu i velikoj želji za napredovanjem.

Namenjen svima koji žele da urade nešto više za sebe u životu. Nebitno je da li ste muško ili žensko, mlađi ili stariji, amater ili profesionalac, rekreativac ili takmičar, ako želite da se osećate dobro i da vas telo služi na način koji mu vi odredite, onda je ova vrsta programa pravi izbor za vas. 

Cross program ima za cilj razvoj fleksibilnosti, snage, sile, eksplozivnosti, brzine i izdržljivosti. Kretanje tela u sve tri ravni bez ikakvih ograničenja, omogućava maksimalno korišćenje svih potencijala našeg tela i svih pokreta koje izvodimo. Kada tome dodamo i uključivanje što većeg broja mišićnih grupa i upotrebu različitih rekvizita na treningu, dobijamo kompletnu iskorišćenost svih telesnih kapaciteta. Viši instenzitet izvođenja vežbi uz minimalne odmore, znatno vremenski skraćuje efektivno trajanje treninga.

Rekviziti koji se koriste na treninzima u okviru Cross  programa su: kettlebell, buićice, vijače, kutije različitih veličina za razvoj pliometrije, automobilske gume, konopci, bugarske vreće, džakovi, tegovi za učenje tehnike, džakovi, balansirajuće platforme i roleri, lopte, medicinke, trx .... Netipični rekviziti čine vežbanje zabavnim, mentalno i fizički izazovnim, što zahteva istovremeno angažovanje i tela i uma.

O nama | Raspored | Kontakt

Copyright by Ninas fitnes tim © 2016. All Rights Reserved.