+381 64 134 7865office@ninastim.com

Grupni programi

Ninas fitnes tim je prepoznatljiv po svojoj raznovrsnosti, kreativnosti i broju programa koje radi, a koji su prema ciljnim grupama objedinjeni u okviru sledećih programa: Aerobic, Pilates, Yoga, Kick, Dance, Step, Cross, Core i TBW. 

Kako raznovrsnost u vežbanju doprinosi svestranijem razvoju tela i motoričkih sposobnosti, a monotoniju u potpunosti eliminiše, svaki program ima razlličite ciljeve koji se na treningu realizuju. Takođe, svi programi poseduju oznaku L1, L2, ili L3 u zavisnosti od nivoa intenziteta i koordinacijske složenosti.

Na stranici Raspored možete pronaći na kojoj se lokaciji koji programi rade, a u okviru svake tabele za određenu lokaciju pored programa stoji i oznaka L1, L2, L3.

Aerobic

Aerobni program vežbanja, namenjen vežbačima u srednjoj ili boljoj kondiciji, usmeren na razvoj aerobne izdržljivosti, koordinacije i kondicije i podrazumeva da se na istom treningu mogu raditi u dva nivoa intenziteta i impacta: high & low. Radi se uz bržu, atraktivnu i ritmičnu muziku. Sadrži kondicione i koordinacione vežbe, različite korake, trčanja, skokove, kao i parterne vežbe snage i može se raditi sa i bez rekvizita.

Pilates

Popularni program vežbanja, namenjen je vežbačima srednjih i poznijih godina koji žele nešto niži ili srednji intenzitet vežbanja. Spada u Body & mind tehnike, ima usmerenost ka pravilnom držanju tela, osvešćivanju mišića kora i globalnih mišića, razvoju snage, gipkosti, ravnoteže, doprinosi preciznosti, kontroli i gracioznosti pokreta i opštoj relaksaciji. Ovaj program podrazumeva parterne vežbe i vežbe u stojećem položaju, sa i bez rekvizita.

Redovnim vežbanjem Pilatesa značajno menjate izgled vašeg tela, razvijate snagu bez velikog napora, oblikujete vitko telo sa zategnutim butinama i ravnim stomakom. Budući da je nastao iz tehnika za rehabilitaciju, predstavlja bezbedan sistem vežbi koje će vam pomoći da izgledate i da se osećate bolje nego ikad, bez obzira na vaše godine ili utreniranost.

Pilates program radi se uz laganu, relaksirajuću ali i modernu muziku koju sami miksujemo ili nabavljamo, ne sadrži skokove i trčanja i grupisan je u Body&Mind i treninge snage, kao i u relaks i korektivne programe.

Yoga

Joga je drevna indijska tehnika za uravnoteženje duha i tela. Svaki joga položaj fizički deluje na mišiće, kosti i zglobove određenog dela tela ali i na unutrašnje organe koje masira, prokrvljuje, čisti a time i podmlađuje, a takođe i na psihičko i duhovno stanje. Osim što nas oslobađa fizičkih posledica stresa, veruje se da joga pomoću zadržavanja joga položaja i vežbi disanja rastvarai druge vidove tenzija, emotivne i mentalne blokade i prepreke, čineći naše energetske kanale protočnim.

Termin fitnes joga ukazuje na to da je u našem programu akcenat ipak stavljen na fizički aspekt ovog programa. Obogatili smo hata jogu savremenim fitnes znanjima i metodama ali i dalje radimo na razvoju statičke snage i gipkosti i razvoju duševnog mira. Našim vežbačima ostavljeno da sami odaberu svoj cilj i motiv za vežbanje fitnes joge tako da to može biti zdravo, gipko, snažno i lepo fitnes telo, ali može biti i potreba da se opuste i smire ili želja za duhovnim usavršavanjem. Naša fitnes joga će delovati onoliko duboko koliko joj to vežbači dozvole, uz poznavanje ali bez insistiranja na tradicionalnom aspektu joge.

Kick

Kick predstavlja program koji sadrži elemente borilačkih veština. Zbog pokreta i kretanja koje obuhvata prilično je efikasan pri oblikovanju i definisanju telesne muskulature, poboljšava ravnotežu, razvija preciznost, fleksibilnost, koordinaciju, snagu, kao i kardiovaskularnu izdržljivost. Kroz ovaj program ćete uticati na kontrolu pokreta i kretanja, telesnu svesnost i poslušnost, samopouzdanje i istrajnost.

Dance

Doživite trening na potpuno drugačiji način kroz Dance. Uz modernu muziku, klasični elementi aerobika kreativno sklopljeni na najraznovrsnije načine, pretvaraju se u zavodljive i izazovne plesne pokrete. Razvijajte kardiorespiratornu izdržljivost, snagu, gracioznost i fleksibilnost, preciznost i kontrolu. Dopustite sebi da budete zavedeni i uživajte u ovom plesnom fitnes času koji će vam obojiti život, staviti osmeh na lice i pružiti vašem telu jedan potpuno novi doživljaj.

Step

Jedan od najposećenijih i najpopularnijih programa među vežbačima na Ninas lokacijama je Step. Uz modernu muziku, zanimljive i zabavne načine rada sa step klupicom izdržljivost, snagu, kontrolu i preciznost pokreta, kao i koordinaciju. Zbog kontinuiranog penjanja i silaženja sa step klupice, akcenat treninga je na donjem delu tela, prevashodno na butinama i sedalnoj regiji, tako da je Step program pogodan za sve koji žele da oblikuju ovaj predeo.

Cross

Cross program je skup najkorisnijih elemenata i sredstava iz sportske i rekreativne prakse, koji vam provereno može doneti rezultate u rekordnom vremenu. Jedna od ključnih prednosti ovog programa ogleda se u pomoći u prevenciji od povreda kroz pravilno učenje tehnika izvođenja svih vežbi na treningu. Ostale prednosti se ogledaju kroz osetno povećanje energetskih kapaciteta, povećanje mišićne snage i agilnosti, povećanje gipkosti, ostvarivanja bolje telesne kompozicije i pravilnog držanja, zdravijeg pristupa životu, lakšeg obavljanja svakodnevnih aktivnosti, veće motivacija, veće inspiracije na svakom treningu i velikoj želji za napredovanjem.

Namenjen svima koji žele da urade nešto više za sebe u životu. Nebitno je da li ste muško ili žensko, mlađi ili stariji, amater ili profesionalac, rekreativac ili takmičar, ako želite da se osećate dobro i da vas telo služi na način koji mu vi odredite, onda je ova vrsta programa pravi izbor za vas. 

Cross program ima za cilj razvoj fleksibilnosti, snage, sile, eksplozivnosti, brzine i izdržljivosti. Kretanje tela u sve tri ravni bez ikakvih ograničenja, omogućava maksimalno korišćenje svih potencijala našeg tela i svih pokreta koje izvodimo. Kada tome dodamo i uključivanje što većeg broja mišićnih grupa i upotrebu različitih rekvizita na treningu, dobijamo kompletnu iskorišćenost svih telesnih kapaciteta. Viši instenzitet izvođenja vežbi uz minimalne odmore, znatno vremenski skraćuje efektivno trajanje treninga.

Rekviziti koji se koriste na treninzima u okviru Cross  programa su: kettlebell, buićice, vijače, kutije različitih veličina za razvoj pliometrije, automobilske gume, konopci, bugarske vreće, džakovi, tegovi za učenje tehnike, džakovi, balansirajuće platforme i roleri, lopte, medicinke, trx …. Netipični rekviziti čine vežbanje zabavnim, mentalno i fizički izazovnim, što zahteva istovremeno angažovanje i tela i uma.

Core

Core program je koncipiran na način da na treningu angažujete najviše mišiće koji okružuju centar tela. Sam kor se sastoji iz mišića gornjeg,  donjeg i bočnog dela trupa i podeljeni su na glavne i na manje mišiće kora. Glavne mišiće kora čine mišići karličnog dna, m. transversus abdominis, m. multifidus, m. internal et external obliques, m. rectus abdominis, m. erector spinae (sacrospinalis) posebno m. longisimuss thoracis i dijafragma. Manje mišiće čine  m. latissimus dorsi, m. gluteus maximus i m. trapezius.

Koliko je ovo bitno za svakog čoveka govori u prilog tome da sedentaran način života nas tera da većinu ovih mišića veoma malo koristimo, te iz tih razloga često dolazi do slabosti ili različitih deformiteta stopala, kolena, kuka, kičmenog suba, ramena… Kada vežbamo i aktiviramo mišiće kora, mišići karličnog dna, donjeg dela leđa, kukova i stomaka rade sa njima u harmoniji što svakako vodi boljoj stabilizaciji, ravnoteži i funkcionalnijem koru pri svakodnevnim aktivnostima.

Uz zanimljivu kombinaciju vežbi za razvoj izdržljivosti, snage, kordinacije, gipkosti i kontrole, a pri tome insistirajući da se telo kao jedna integrisana celina kreće u svim ravnima, Core program predstavlja zabavan i koristan izazov za svakoga ko želi da unapredi svoje kretanje, i može se raditi sa i bez rekvizita.

TBW

TBW (Total Body Workout) program inkorporira trening snage, izdržljivosti, gipkosti i rada na koru i predstavlja izazov za celo telo kroz kombinaciju vežbi sa sopstvenom težinom ili sa opterećenjem i rekvizitima. Uz smenjivanje višeg i nižeg nivoa intenziteta na treningu i akcentovanja određenih mišićnih regija radi efektnijeg oblikovanja tela, TBW program ima za cilj da vas što pre dovede u željenu formu i izgled.

Close Menu